Er zijn veel manieren waarop je kan trainen. De meeste vind je in de diverse teksten terug. Hier wil ik een aantal adviezen geven hoe we in de moderne tijd met elkaar op een goede en sociale manier kunnen trainen.

Thuis trainen. Voor veel mensen is het een opgave om alleen thuis te trainen. Mijn advies is daarom om niet alleen thuis te trainen maar om er thuis samenkomsten van te maken. Nodig een of meerdere mensen uit met dezelfde interesses en ga met elkaar aan de slag. De leukste manier is de “thuiscirkel” waarbij je als groepje rouleert tussen de diverse huizen van de deelnemers. Dan is er ook de “carrousel” waarbij de diverse thuisgroepjes weer mensen onderling uitwisselen om zo “kruisbestuiving” te houden. Graag zou ik hiervoor een vrijwilliger willen hebben om dit via onze site te faciliteren.

Buiten oefenen. Bij goed weer is samen oefenen in de buiten lucht een ideale manier om zowel te trainen als elkaar te ontmoeten. Dit buiten kan je zien als een park maar kan net zo goed de eigen tuin zijn of een buurt plaats.

Personal training of Yoga studio. Wanneer je direct en gecontroleerd bezig wilt zijn met de training is deze optie heel interessant. Hij kost een beetje maar je krijgt een hoop. Nieuw is de Personal Trainer Home versie die in het buitenland snelle opmars maakt. Deze Personal Trainer komt bij je thuis en krijg je instructie in je eigen vertrouwde omgeving. Meer informatie hierover bij initiator@yotha.info

Sportschool of vereniging. In Nederland is dit nog niet mogelijk.