Alle oefeningen staan onder de knop “moves” en bestaan uit verschillende onderdelen.

Je vindt hier ook de “downloads”. Deze kant en klaar mini posters zijn een ideale handleiding voor de oefeningen die je op de films voorbij ziet komen. Elke foto vertegenwoordigd een oefening.

Er zijn verschillende vormen;

Losse oefeningen zonder materiaal. Voor deze oefeningen zijn er 3 posities.

Staande oefeningen

Oefeningen met het gezicht naar de grond

Oefeningen met de rug naar de grond

Dumblex waarbij het accent ligt op oefeningen met kleine dumbbells met een gewicht tussen 1 en 5 kg. Je kan naar eigen keuze elk gewicht gebruiken en let vooral op dat er in de films gewezen wordt dat je niet voor elke oefening elk gewicht kan gebruiken.

DWC = Dynamic Weight Control is een methode waarbij de gewichtsschijf wordt gebruikt in een grote variatie van oefeningen

DUO is de training waarbij je met partner een hele serie oefeningen doorloopt met een bepaald thema en volgorde. Achter deze methode zit een filosofie die tijdens de trainingen wordt uitgelegd. De oefeningen zijn uitermate geschikt voor stellen en mensen met relatieproblemen.

Revalidatie, zijn oefeningen waarbij er een medisch probleem behandeld wordt. Wij adviseren deze oefeningen wel met begeleiding van een deskundige te trainen zodat controle op de uitvoering plaats vindt. Hierbij kan je ook gebruik maken van de VCR methode.  

VCR = visuele controle response (VCR). Je maakt een film van je oefeningen, download dit naar YouTube (let op je instellingen), of ander programma, mailt ons de link en stel je vraag. Wij bekijken de film en beantwoorden je vraag.

Er zijn verschillende trainingsvorm mogelijkheden;

Zelftraining. Dit vraagt zelfdiscipline en ruimte.

Huiskamer trainingen. Organiseer of neem deel aan kleine of grotere thuis trainingen waarbij je samenkomt met genodigden in je eigen huis of vertrouwde omgeving.

Groeps- of sportschool trainingen, deze staan onder leiding van iemand die de oefeningen voordoet en de rest volgt

Teletraining. Je volgt een online serie oefeningen van een leraar. Deze vorm kan als persoonlijke begeleiding en als groepsvorm.